Pályázat

Pályázat

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Látogató számláló
0
1
5
5
3
6
3
ALFA-KONYHA webáruház

Szakmai cikkek
2017.06.20 11:33

Daikin Altherma hőszivattyúk: akár 35% megtakarítás

Mi is az a hőszivattyú?

A hőszivattyú olyan berendezés – kalorikus gép –, mely arra szolgál, hogy az alacsonyabb hőmérsékletű környezetből hőt vonjon ki és azt magasabb hőmérsékletű helyre szállítsa. Használatának célja a hőenergiával való gazdálkodás, melynek során hűtési energiát fűtésben (pl. melegvíz-készítésben) fel lehet használni, illetve környezeti hőt lehet hasznosítani. A hőszivattyú elvileg olyan hűtőgép, melynél nem a hideg oldalon elvont, hanem a meleg oldalon leadott hőt hasznosítják. Minden olyan fizikai elv alapján készülnek hőszivattyúk, melyeket a hűtőgépeknél is használnak. Leggyakoribbak a gőzkompressziós elven működő berendezések, de léteznek abszorpciós hőszivattyúk is. A hőszivattyúk fordított üzemmódban is működnek, ekkor a melegebb hely hűtésére is használhatók.

A gőzkompressziós hőszivattyúkban alkalmasan választott hűtőfolyadék gőze áramlik zárt csővezetékben. A gőz a fűteni kívánt oldalon elhelyezett kondenzátorban lecsapódik, miközben hőjét a kondenzátor csőfalán keresztül átadja vagy a helyiség levegőjének, vagy a központi fűtés vizének. Ezután a cseppfolyós hűtőközeg fojtószelepen keresztül expandál, eközben hirtelen elpárolog és hőmérséklete lecsökken. A kisnyomású, hideg gőzt a hideg oldali hőcserélőben a külső környezet felmelegíti, majd a kompresszor összesűríti és visszajuttatja a kondenzátorba, és a folyamat megismétlődik. Megfelelően kialakított hőszivattyúban az áramlás iránya megfordítható, ekkor a berendezés fűtés helyett hűti a helyiséget. A legtöbb esetben a hőszivattyúk hőforrásul a külső levegőt, vagy a talajt, esetleg természetes vizeket (tenger, tó, folyó, talajvíz) használnak.

A levegő-víz hőszivattyú egy megújuló energiaforrást használ: a levegőt. Egy hűtőközeget tartalmazó zárt rendszerben kivonja a hőt és egy magasabb hőmérsékletre emeli. Ezt a hőt egy hőcserélő segítségével eljuttatja a lakás központi elosztórendszerébe.

Levegő-víz hőszivattyú

Örök dilemma: drágább beruházás és alacsonyabb üzemeltetési díjak, vagy olcsóbb energetikai rendszer és drágább fenntartás. Ma már van köztes megoldás! A Daikin Altherma hőszivattyúk típustól függően a maximális komfort mellett egy rendszeren belül biztosíthatják a fűtést, használati meleg víz készítést és akár a klimatizálást is. Daikin Altherma egyes típusai új építésű családi- és társasházak számára ideálisak, míg más készülékek felújítás során javasoltak. 

 

Daikin Altherma

PB palackot váltana ki? Nincs kiépített gáz a telkén? Napkollektorhoz csatlakozna? Fali-, mennyezeti-, padlófűtést szeretne? Meglévő radiátorait használná? A Daikin Altherma mindig megoldás!

Miért biztonságos megoldás a Daikin Altherma?

Daikin Altherma hőszivattyú

[Forrás: www.daikin.hu]

Webáruház készítés