Pályázat

Pályázat

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Látogató számláló
0
1
5
5
5
5
2
ALFA-KONYHA webáruház

Referenciák
2017.06.19 10:48

Elkészült az Üllési Önkormányzati Konyha korszerűsítése

A projektben szereplő légtechnikai berendezés beszerzését, beszerelését és üzembe helyezését az Alfa-Klíma Kft. végezte.

 

Részlet az Üllési Körkép című közéleti tájékoztató lapból:

 

Üllés Nagyközségi Önkormányzat a DAOP-4.1.3/A-11-2012-0047 számú „Az üllési szociális étkeztetési ellátás minőségi színvonalának emelése a helyi szolgáltatási körülmények javítása érdekében” elnevezésű pályázaton 49.970.129 Ft összegű támogatást nyert az Üllési Önkormányzati Konyha korszerűsítésére. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. Üllés Nagyközségi Önkormányzat az Üllés Önkormányzati Konyha (Üllés, Fogarasi utca 5. szám) intézmény fenntartásával valósítja meg a szociálisan rászorultak, a közoktatásban résztvevők étkeztetését, valamint a felnőtt étkeztetést vendégétkeztetéssel. A konyha műszaki, technológiai szempontból évek óta felújításra várt. A projektnek köszönhetően a konyha épületének korszerűsítésére és konyhatechnológiai fejlesztésére nyílt lehetőség. A Konyha épülete külső hőszigetelést és nemesvakolatot kapott, a régi ablakok helyett új, jól záródó ablakok kerültek beépítésre. Az épület külső és belső akadálymentesítése megtörtént, valamint az áru átvételére fülke került kialakításra. Az épületen belül új vizesblokkok kialakítása is sor került, valamint fűtés korszerűsítés a korábbi rossz hatékonyságú gázkonvektorokat lapradiátoros központi fűtésre cseréltük. Jelentős korszerűsítést jelent a konyhai szellőzés kialakítása légtechnikai rendszer kiépítésével, amely a használt párás meleg levegőt elszívja helyébe friss oxigéndús levegőt fúj be. A légcserélést egy hővisszanyerővel ellátott 11.000 m3/h teljesítményű kompakt légkezelő berendezés biztosítja.
Beszerzésre került egy gőzpároló sütő berendezés, amely segíti az egészséges táplálkozásnak megfelelő, zsiradék nélküli sütés-főzés bevezetését, emellett biztosítja, hogy az ételek még ízletesebbek legyenek, valamint megőrzi azok vitamintartalmát.
A beruházás célja a településen biztosított szolgáltatás magasabb színvonalon történő megvalósítása, ezáltal a lakossági elégedettség növelése, a konyhai alkalmazottak munkakörülményeinek javítása, egyúttal minden a Konyhán étkező gyermek és felnőtt komfortérzetének javítása a még jobb szolgáltatás érdekében.


Nagy Attila Gyula
polgármester

 

www.ulles.hu

Webáruház készítés