Pályázat

Pályázat

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Látogató számláló
0
1
5
5
3
6
3
ALFA-KONYHA webáruház

Szakmai cikkek
2017.06.20 13:08

Klíma karbantartás, javítás, ingyenes felmérés.

Miért fontos a klíma telepítés előtt a helyszíni felmérés?

A helyszíni felmérés rendkívül fontos, mert minden lakás és természetesen az igények is eltérőek. Fel kell mérni az adott lakás elektromos hálózatát, hiszen a klímák működésük közben elég jelentős mennyiségű villamos energiát fogyasztanak. A kültéri egység és a beltéri egység ideális elhelyezése is sok tényezőtől függ.

Fontos, hogy olyan helyet találjunk, ami hűtéstechnikailag, egészségügyileg, belső építészetileg és elektromos szempontból is megfelelő. Ezek a szempontok sokszor első ránézésre teljesen ellentmondanak egymásnak. Azért fontos a helyszíni felmérés, hogy ezeket az egymásnak néha ellentmondanó szempontokat össze tudjuk egyeztetni.

Az ingatlan tájolása, az üveg felületek nagysága, a hűtendő belső tér mérete és kialakítása szintén nagy mértékben befolyásolja, hogy milyen teljesítményű klíma készülékre lesz szükségünk – esetleg milyen módon lehet megoldani, hogy elég legyen egy kisebb teljesítményű berendezés is. A pontos helyszíni felméréssel komoly összegeket is meg lehet takarítani mind a létesítés, mind a későbbi üzemeltetés során.

Tisztázni kell, hogy a felhasználók hogyan is szeretnék használni a készüléket. A szerelési költséget csökkenteni lehet a kültéri és a beltéri egység közötti távolság csökkentésével, illetve optimalizálásával. Az allergén anyagokra érzékeny felhasználóknál nagyon lényeges a szűrők minősége, másoknál viszont lehet, hogy a design, vagy az ár a legfontosabb szempont. Előfordulhat az, is hogy a klímaberendeséket teljes elrejtése fogalmazódik meg igényként.

Légkondícionáló kabantartás


Törekedni kell arra is, hogy a beltériegység olyan helyre kerüljön, hogy a hűvös légáramlat lehetőleg minél kevésbé érje közvetlenül a belső térben tartózkodókat. Ezzel sok későbbi probléma elkerülhető és a komfortérzet is jelentősen javítható.

A telepítés előtti felmérés és tervezés célja tehát az, hogy a felszerelésre kerülő klímaberendezés lehetőleg minél kisebb költséggel, észrevétlenül tegye a dolgát és segítse a kellemes környezet megteremtését.

Az Alfa-Klíma Kft. ügyfelei legmagasabb szintű kiszolgálása érdekében INGYENES helyszíni felmérést vállal Szegeden és 30 km-es vonzáskörzetében. Szegeden kívül a Szeged-Budapest vonalon, előre egyeztetett időpontban vállalunk helyszíni felmérést. Szakembereink már több mint 10 éves telepítési tapasztalattal rendelkeznek, így ügyfeleink igényeit figyelembe véve segítenek a megfelelő műszaki megoldás kialakításában, és a feladatra leginkább alkalmas berendezés kiválasztásában. Az ország egyéb területén partnereket tudunk javasolni weboldalunkon megvásárolt klímaberendezések telepítésére.

Keressen bennünket a telepítéssel kapcsolatban itt.

Miért fontos a klíma tisztítás?

A klíma karbantartást az emberek hajlamosak elhanyagolni, pedig ez nem felesleges „pénzkidobás”. A legfontosabb része a klíma karbantartásának és tisztításának a gombamentesítés.
A készülék cseppvíz tárolójában a gombák és a baktériumok elszaporodhatnak és a koranyári első bekapcsoláskor a klíma berendezés megforgatja a spórákat tartalmazó levegőt a lakásban. Enyhe esetben rövid távon köhögés, hosszabb távon pedig asztma vagy légionella betegség is kialakulhat.
A légionella baktériumra 1976-ban figyeltek fel az orvosok, amikor egy szállodában összegyűlt egykori légionáriusok közül sokan súlyos, fertőző tüdőgyulladást kaptak és néhányan belehaltak. A kórt az épület klíma berendezése terjesztette a párásító folyadékban szaporodó baktériumokkal. A fertőzés elkerülhető a rendszeres, szakemberek által végzett klíma karbantartással, amely magában foglalja a klíma készülék fertőtlenítését is.

Alfa-Klíma Kft
 

Amennyiben a klímát csak hűtésre használja, akkor elég évente csak egyszer karbantartani, ha az őszi időszakban kiegészítő fűtésre is használja, akkor indokolt a fűtés beindítása előtt is a klíma karbantartása.

Klíma karbantartás mozzanatai:

  • A beltéri egység burkolatának tisztítása
  • A beltéri egység szűrőjének tisztítása
  • A beltéri egység gomba és baktérium mentesítése
  • A kültéri egység tisztítása, a hűtőközeg ellenőrzése
  • Az elektromos bekötések ellenőrzése
  • A kondenzvíz kifolyásának ellenőrzése
  • A készülék elektronikájának és automatikájának ellenőrzése
  • Áramfelvétel mérése
  • Próbaüzem

Keressen bennünket a tisztítással kapcsolatban itt.

Webáruház készítés