Pályázat

Pályázat

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Látogató számláló
0
1
5
5
3
6
8
ALFA-KONYHA webáruház

Szakmai cikkek
2017.06.21 09:49

Központi porszívó

Takarítson teljes csendben, porszag nélkül!

Valljuk be, takarítani senki sem szeret! Azonban érdemes elgondolkodnunk a porszívózással kapcsolatos tudományos felmérések azon eredményein, melyek szerint akik valamelyik házukban, vagy lakásukban már használtak központi porszívót, azok a következő otthonukba is beszereltettek egyet.

Amikor öröm a porszívózás

Miért praktikus egy központi porszívó?

A központi porszívók használata könnyű, csendes, tiszta és higiénikus. A szó mindkét értelmében könnyű, mert e modern készülékek játszi könnyedséggel kezelhetők, nem beszélve arról, hogy használatukkor csak a flexibilis csövet és a porszívó nyelét kell mozgatnunk, a berendezést magát nem. Csendes, mert a gép a lakás bármelyik távolabbi pontján is elhelyezhető. Akár a garázsban, a padlásfeljáróban, a kamrában, a pincében, vagy esetleg a gardróbszekrényben is helyet kaphat a központi porszívó, így a készülék zaja használat közben senkit sem zavar. Tiszta, mert a porzsák ürítése a lakásban semmiféle porolással nem jár. Higiénikus, mert az elszívott levegőt - a benne lévő por kiszűrése után - nem a lakótér levegőjébe, hanem a szabadba fújja, így a lakásban nem jelentkezik  szálló por és porszag.

Központi porszívó a lakásban

Milyen részekből áll a központi porszívó?

 A központi porszívó rendszer beépített részei, a lakás egy tetszőleges pontján  elhelyezett központi egység azaz a porszívógép, a hozzá kapcsolódó beépített csőrendszer és fali csatlakozó aljzatok, valamint a gép által szabadba fújt levegő elvezetésére szolgáló cső- és hangtompító rendszer. A mozgatható részek a flexibilis porszívócső, a fogórészek, a teleszkópos nyél és a takarítókészletenként változó számú és rendeltetésű szívófej és kefe, melyeket így együtt kiegészítőknek nevezünk.

 

Hagyományos porszívók kontra központi porszívó.

A hagyományos, hordozható porszívók csak normál porzsákkal és levegőszűrővel szereltek, egyes ilyen hordozható készülékekben pedig már úgynevezett HEPA szűrő is található. Ezek ugyan eleinte képesek a levegőben lévő finom porszemcsék kiszűrésére, de élettartamuk alatt e szűrők hatásfoka és hatékonysága - a rendszeres takarításuk ellenére is - jelentősen (akár 40 - 50 %-kal is) csökken. Így az évek múltával e hordozható porszívók - porszívózás közben - egyre kevesebb port képesek felszívni, ellenben egyre több - erősen allergén hatású - finom port fújnak vissza a lakótérbe.

A központi porszívók karbantartást nem igényelnek, esetleges szervízigényüket - illetve a porzsákjuk megteltét - automatikusan kijelzik. A készülékek porzsákja akkora, hogy azt egy átlag lakásban elég évente egyszer kicserélni. A lakás levegőjébe nem kerülnek vissza apró porszemcsék, poratkák, egészségesebb levegőben élhetünk. A hagyományos módon végrehajtott porszívózásnál a visszafújt levegő felkeveri a szobában található port, illetve a nem tökéletes szűrés miatt bizonyos mikroorganizmusok visszakerülnek a szoba levegőjébe. Mivel a központi porszívóval a porszívózás teljes csendben elvégezhető, bármikor dönthetünk úgy, hogy porszívózunk akár az alvó gyerekek mellett is.

Akik tehát egészséges lakókörnyezetben szeretnének élni valamint a csendes porszívózás élményére vágynak mindenképpen válasszák a központi porszívó beépítését a lakásba.

Webáruház készítés