Fűt, hűt, meleg vizet állít elő

A hőszivattyú olyan energiatakarékos, biztonságos fűtő-hűtő berendezés, amely a gáz-, villany-, olaj- és vegyes tüzelésű kazán helyett fűt, a klíma helyett hűt, sőt meleg vizet is készít a villanybojler helyett. A geo vagy H tarifa felhasználásával különösen energiatakarékos, megújuló energiát felhasználó berendezés. Ráadásul a szén-monoxid-mérgezés hőszivattyú esetén teljes mértékben kizárható!

A Daikin Altherma 3 padlón álló egység az ideális rendszer a fűtés, a használati meleg víz és a hűtés biztosítására új épületekbe vagy energiatakarékos házakba.

Mi kell a hőszivattyúrendszerhez? Megfelelő teljesítményű hőszivattyú, ideális méretű puffertartály vagy hidraulikus váltó, ezek működéséhez megfelelő tömegáram biztosítása, illetve elégséges villamos energia, valamint az épület megfelelő hőszigetelése.

Működési elve egyszerű: lényege, hogy a hőszivattyú a külső környezetből – levegő, víz, talaj – vonja ki a hőt és szállítja azt az épület belsejébe.

Lakossági és ipari igényekre is

Alternatív fűtési megoldásként alkalmas 70-300 m2-ig családi házak, úszómedencék fűtésére, az ipari méretű hőszivattyúk pedig társasházak, irodák, ipari épületek fűtésére, hűtésére. Takarékosság szempontjából még jobb, ha a hőszivattyúrendszert a napelemes rendszerrel kötjük össze!

Fontos, hogy a „Geo” vagy „H tarifa” igénylésével további energiamegtakarítás érhető el.

Több típusa is elérhető: víz-víz, talajkollektoros, szondás, levegő-víz, levegő-levegő, hőszivattyú – ezt az ingatlan jellemzői döntik el.

Itt az Etalon!

Az egyik legkorszerűbb hőszivattyúnak számít a Daikin Altherma 3 típus. Aki ezt választja, garantáltan a komfortba és az energiatakarékosságba fektet be. A levegő-víz hőszivattyú fűtést, hűtést és azonnali használati meleg vizet biztosít – és mindehhez kevesebb energiát használ.

A rendszer ideális olyan háztulajdonosoknak, akik szeretnék vízmelegítőjüket vagy hagyományos fűtésrendszerüket zöldebb és költséghatékonyabb megoldással kiváltani.

További előnye, hogy formájának hála bármilyen típusú házat kiegészít kívül-belül. E csendes, zajmentes környezetet biztosító berendezéssel a legmodernebb technológiák előnyeit ötvözve takaríthat meg energiát és pénzt.

Tudta?

Az alacsony hőmérsékletű Daikin Altherma hőszivattyú a levegőből, mint megújuló energiaforrásból nyeri a hőenergiát, és ezáltal fenntartható módon biztosítja az otthonok számára a fűtést, hűtést és a melegvíz-ellátást. Hisszük, hogy 75%-ban megújuló energiával működő hőszivattyúink kiemelkedő szerepet játszanak Európa karbonsemlegessé válásában.

5 dolog, amit nem tudtál a hőszivattyúról:

Nálunk teljes megoldást talál otthona hőmérséklet-szabályozására! A fűtési megoldásoktól és légkondicionálástól az okos vezérlőrendszerekig és napenergia-lehetőségekig a lakás minden helyiségéhez van fűtésre, melegvíz-ellátásra és hűtésre vonatkozó megoldásunk.

Szakértői segítséggel várjuk Önt bemutatótermünkben:

ALFA-KLÍMA Kft.
Cím: 6724 Szeged, Szatymazi utca 7/a.
Hrivnák András
Tel.: +36-62/950-335, 70/256-2570
https://www.alfa-klima.hu/
https://www.szegedklima.com
https://www.alfakonyhatechnika.hu
E-mail: alfa-klima@alfa-klima.hu